Restylane i Växjö – Fillers och utslätning av rynkor

Utslätning av rynkor på några minuter med Restylane!

Restylane, eller hyaluronsyra som är det kemiska namnet, binder vätska i huden och ger huden volym. När rynkor och hudveck med åren börjar komma, kan man med hjälp av en injektion med en filler släta ut dessa ålderstecken.

Eftersom Restylane är ett naturligt förekommande socker i kroppen behövs inga förtester. Behandlingen kan göras direkt i samband med första läkarbesöket om man så önskar.

Andra vill kanske först komma på en konsultation för att bara prata lite om vilka rynkor man vill behandla. Om man väljer att behandlas direkt, kan man efter behandlingen återvända till sitt arbete redan samma dag. Allt som syns är endast en lätt rodnad! Rodnaden försvinner inom några timmar.

Med tiden kommer Restylane, liksom kroppens egen hyaluronsyra, att brytas ned. Efter ett års tid är det i de flesta fall dags för påfyllning.

Kontakt

För mer information är du välkommen att ringa oss på 0470-57 10 40

Restylane Skinbooster Vital

Restylane Skinbooster Vital innehåller på samma sätt som vanligt Restylane hyaluronsyra som föryngrar din hud. Medan traditionell Restylanebehandling är effektiv och populär för behandling av rynkor hjälper Restylane Vital dig att förbättra hela hudstrukturen.

Studier har visat förbättringar i hudens elasticitet med ökad mjukhet och ökad hydrering av huden. Kort sagt: Din hud blir bättre och ser yngre ut.

Du kan behandla dekolletaget eller handryggarna.

Restylane Skinbooster Vital förbättrar andra skönhetsbehandlingar

Att komplettera Restylane Skinbooster Vital med behandlingar med andra varianter av Restylane förbättrar ytterligare ditt utseende. Du kan till exempel kombinera Restylane Skinbooster Vital i ansiktet med Neostatapeelingar. Gör en peeling mellan varje Restylane Vitalbehandling, då får du hudföryngring både från utsidan och insidan.
 
Eller du kan kombinera Restylane Skinbooster Vital med en laser hudföryngring som 2D, 4D eller Pico Genesis.

Enkelt och rent, säkert och naturligt

Restylane  Skinbooster Vital är precis som alla produkter inom Restylane serien, en genomskinlig gel bestående av hyaluronsyra, en naturlig substans som finns i all vävnad.

Den tillverkas inte från tuppkam som en del andra hyaluronsyraprodukter. Teknologin bakom Restylane kallas NASHA. Det står för Non-Animal, Stabilized Hyaluronic Acid dvs. den är inte gjort av djurprodukter!

Resultaten av Restylane varar länge men de är inte permanenta, vilket ger dig en stor valfrihet. Att Restylane Vital minskar tecken på åldrande är vetenskapligt bevisat. 

Acne ärr och volymförlust i kinderna. Före och efter 4 behandlingar hos oss med Restylane Skin Booster.

Läppförstorning

Här ovan ser ni hur våra sköterskor har byggd upp läpparna med Restylane.

Oavsett om du önskar mer volym, återskapa den naturliga läppvolymen eller korrigera asymmetri så är naturliga resultat alltid målet hos oss.

Resultatet är inte lika långvarigt i läpparna som när man behandlar andra delar av ansiktet. Oftast behöver man bygga upp läpparna över tid så att inte Restylanet hamnar utanför läppvävnaden. Denna kund brukar komma var 6:e månad för justering.

De flesta av våra kunder får behandling av läpparna efter att först ha använt bedövningskräm.

Vill man i stället ha “tandläkarbedövning” så lägger vi det utan extra kostnad.

Här under ser ni exemplen på läppar som våra sköterskor har behandlat.

Läppar Dr Tore
Läppar Dr Tore

Vanliga frågor

Hur länge varar resultatet av Restylane?

Du kan räkna med att du behöver påfyllning i rynkorna efter 8-12 månader med Restylane och efter 12-18 månader med Restylane Lyft (Perlane).

Gör en Restylanebehandling ont?

Vid behandling av rynkor känns endast ett litet obetydligt stick medan man vid läppförstoring behöver lokalbedövning, som hos tandläkaren.

Restylane vid amning och graviditet?

Restylane ska inte användas när man är gravid eller när man ammar.

Vilka biverkningar är det av behandlingarna?

Alla får en lätt rodnad i det behandlade området. Det går snabbt över. Man kan få blåmärken men det är ovanligt bortsett från när man behandlar läpparna.
Man ska alltid säga till om man står på blodförtunnande medicin då det ökar risken för blåmärken.
1 på 50 000 kan få knutor i huden som kan kvarstå under längre tid.

Vad är skillnaden på Restylane och Restylane Lyft (Perlane)?

Båda Restylane och Restylane Lyft (Perlane) innehåller hyaluronsyra. Skilladen ligger i att Restylane är en tunnflytande lösning av hyaluronsyra och Restylaen Lyft (Perlane) en tjockflytande lösning.
Restylane är bäst för behandling av tunna, fina rynkor. Restylane Lyft (Perlane) är bäst för läppar, djupare rynkor och fåror där det behövs mera volym för att få resultat.

Restylane har använts säkert i 30 miljoner behandlingar över hela världen sedan det blev godkänd 1996. Restylane är ett svensktillverkad preparat men är även godkänd av FDA (Food and Drug Administration) i USA. Godkänningen visar att produkterna håller en hög nivå när det gäller säkerhet och kvalitet.
Restylane tillverkas i Uppsala av Galderma.

Vad händer med huden när jag åldras?

Det som händer i huden när vi blir äldre är att kollagen och elastinfibrer bryts ner och kvaliteten på hudens egen hyaluronsyra försämras. Det gör att huden blir mer ojämn och torrare. Huden tappar spänst och elasticitet. Flera saker spelar in och påverkar hur huden förändras, t.ex. den biologiska klockan och din livsstil. Hur mycket sol din hud utsätts för har också stor påverkan.

Vad kan jag göra åt att huden åldras?

Det finns hjälp för att förbättra och bevara spänsten och elasticiteten i huden – så att du får ett naturligt och fräscht utseende. Restylane Vital är en skönhetsbehandling som snabbt, enkelt och på ett naturligt sätt slätar ut huden.
En kräm tar hand om huden på utsidan men Restylane Vital tar hand om din hud från insidan. Injektioner med Restylane Vital i små mängder förbättrar och bevarar elasticiteten och ger också huden en fräschare ton.

Vad kan Restylane Skinbooster Vital göra för mig?

Restylane Skinbooster Vital är det senaste inom hudföryngring. Det förbättrar fuktbalansen och spänsten i huden så att den känns och ser slätare ut. Det är idealiskt för en del områden som brukar vara svåra att förbättra, t.ex. ovansidan av händerna, halsen, urringningen och ansiktet.

Hur går Restylanebehandlingen till?

En behandling med Restylane Skinbooster Vital görs i tre steg med några veckors mellanrum. Resultatet syns i flera månader och du kan sen bevara resultaten genom att göra om behandlingen en eller två gånger om året. En behandling tar ca 30 minuter och kräver inga förberedelser. Man kan bli lite röd och öm i de områden som behandlats och man kan också få något blåmärke som försvinner efter en tid.

Vem utför behandlingarna med fillers?

På Växjö Medical Center är det sjuksköterskan Emma Wigg som utför behandlingarna.

Hon är certifierad injektionssköterska av Estetiska Injektionsrådet. Estetiska injektionsrådet är en ideell nonprofit-organisation som verkar för att öka säkerheten för patienter som genomgår injektionsbehandlingar.
 

Hudläkare Tore Nilsen är ansvarig läkare för kliniken. Han är hudläkare och har många års erfarenhet av rynkbehandling. Han har varit lärare för och utbildat mera än 200 läkare och sköterskor i Norge och Sverige i rynkbehandling med fillers/Restylane.
 
För mera information om Restylane är du välkommen att ringa oss på 0470-57 10 40 eller så kan du boka din tid online här.

Resultat

De bästa resultaten av fillers ser man vid behandling av rynkor mellan ögonbrynen som ovan (glabellaområdet) samt rynkorna från näsvingarna ner mot mungiporna (nasolabialvecken) och i mungiporna som här nedan. Även kinder kan förstoras.

Här visas före och efter bilder:

Rynkorna på överläppen, som oftast kallas rökrynkor, behandlas också med Restylane. Här är det bäst att behandla försiktigt med en liten mängd Restylane Skin Booster för att sedan upprepa behandlingen inom 2-4 veckor.

Medan man andra platser i ansiktet oftast kan behandla sig, sminka sig och sedan gå direkt tillbaka till jobbet, kan det vara bra att ha en dag eller två ledigt efter behandlingen av rynkorna på överläppen.
Detta då man här har lättare att bli svullen av behandlingen.

När man behandlar rökrynkorna rekommenderar vi att du får lokalbedövning innan behandlingen då detta är ett känsligt område. Lokalbedövning kostar inget extra.

Enkelt att ta sig hit oavsett vart ni bor

Vi tar även emot kunder från Göteborg, Stockholm, Malmö, KalmarKarlskronaKarlshamn och Oskarshamn. Där ni enkelt kan komma till oss via tåg eller flyg och buss- och järnvägsstationen ligger endast några minuters promenad från mottagningen och Småland Airport ligger en kort taxiresa från staden.

© Växjö Medical Center AB