Botox i Växjö – Behandling av rynkor och läppar

botox växjö
rynkbehandling växjö

Botox är en injektionsbehandling som blockerar den nervsignal som gör att en muskel drar ihop sig. Det är en av världens vanligaste medicinska estetiska behandlingar och den gör att linjer och rynkor mjukas upp och blir mindre synliga.

Botox innehåller ämnet Botulinum toxin typ A som produceras av bakterier i laboratorier. Ämnet blockerar nervimpulser som går till musklerna. Inga tester behövs innan behandlingen. Botox kan exempelvis användas för att motverka generande svettning, tandgnissel och spänningshuvudvärk. Botox används också för att behandla panna, mungipor, läppar, kråksparkar och ögonbrynslyft. Det enda som syns efter behandlingen är en lätt rodnad. Man kan sminka sig direkt efter behandlingen.

Kontakt

För mer information är du välkommen att ringa oss på 0470-57 10 40

Vilka rynkor kan behandlas med Botox?

De rynkorna som får bäst effekt och vanligtvis behandlas med Botox är de så kallade mimikrynkorna. Det är rynkorna mellan ögonbrynen (glabella), de horisontella rynkorna i pannan och de små rynkorna runt ögonen (kråksparken). De rynkor som inte är kopplade till mimiken behandlas bäst med Restylane. Ofta kompletterar Botox och Restylane-behandlingarna varandra.

Vad är skillnaden på Botox, Vistabel, Azzalure och Alluzience®?

Botox och Vistabel är olika namn som läkemedelsföretaget Allergan använder för att marknadsföra sitt Botulinum toxin typ A. Azzalure och Alluzience® är namn som Galderma använder för att marknadsföra sitt Botulinum toxin typ A.

Skillnaden mellan Azzalure, Alluzience® och Botox är huvudsakligen att man får något snabbare effekt med Azzalure och Alluzience® än när man behandlas med Botox. I övrigt är de snarlika när det gäller effekt.

Alla är säkra och beprövade läkemedel från två seriösa och stora läkemedelsföretag.

Behandling av tandgnissel (bruxism) med Botox

Många lider svårt av tandgnissling (bruxism) med symptom som nednötta tänder och huvudvärk. Hos din tandläkare kan du få hjälp med bettskena som ofta kan avhjälpa problemet. Botox är en beprövad och effektiv metod för att motverka tandgnissel och många använder botox som ett komplement till bettskena. Behandlingen är snabb och smidig men det tar ungefär 2 veckor innan effekten sätter in för fullt. Effekten brukar sitta i 3-4 månader.

Botox kan också användas om man önskar smalare ansiktsform i nedre delen av ansiktet. Det tar längre tid att få effekt på förstorade käkmuskler när det gäller den rent estetiska biten. Då tar det ofta 8-12 veckor innan den effekten sätter in. Behandling för att få ett smalare ansikte är speciellt populärt i Asien där många önskar att ändra ansiktsformen från ett runt ansikte till ett mera hjärtformat.

Kombinationsbehandlingar

Som patient fokuserar man oftast på en specifik rynka som man irriterar sig på. Andra människor ser inte bara den rynkan, utan ser hela ditt ansikte. Så för att få ett så bra resultat som möjligt bör man kombinera olika behandlingar. Exempelvis kan en laserbehandling för att strama upp och bättra hudens struktur kombineras med en peeling för att få en fräsch lyster, Restylane Skin Booster för att ge fukt samt Restylane eller Botox för tona ner fina linjer eller rynkor.

Läs mer om Restylane och våra Restylane-behandlingar här.

Detta bör kombineras med daglig bruk av NeoStrata hudvårdsprodukter.

Vi är specialister på hud- och skönhetsbehandlingar. Vi hjälper dig att skräddarsy ett behandlingspaket utifrån din hudtyp och dina önskemål. Om ni befinner er i någon annan ort som Malmö, Kalmar eller Karlskrona når du oss enkelt med tåg. Från Karlshamn och Oskarshamn är det enklast att nå oss med egen bil. Det är gott om parkering i området runt kliniken.

Välkommen till Växjö Medical Center!

För mer information om Botox och Azzalure kan du ringa oss på 0470-57 10 40

Vanliga frågor

Ser man resultat direkt efter Azzalure- och Botoxbehandlingar?

Det tar allt i från en dag till en vecka innan man får effekt av Azzalure. Azzalure brukar ge snabbare effekt än Botox.

Gör Botox och Azzalure ont?

Sticken vid Azzalure- och Botoxbehandlingar är små och obetydliga. En del tycker det känns som myggstick.

Vem utför behandlingarna med Botox?

På Växjö Medical Center är det sjuksköterskan Emma Wigg som utför injektionsbehandlingar.

Hon är certifierad injektionssköterska av Estetiska Injektionsrådet. Estetiska Injektionsrådet är en ideell nonprofit-organisation som verkar för att öka säkerheten för patienter som genomgår injektionsbehandlingar.

Hudläkare Tore Nilsen är ansvarig läkare för kliniken. Han har många års erfarenhet av rynkbehandling. Han har varit lärare för och utbildat mera än 200 läkare och sköterskor i Norge och Sverige i rynkbehandling med fillers/Restylane.
 
För mera information om Botox/Azzalure/Alluzience® är du välkommen att ringa oss på 0470-57 10 40 eller så kan du boka din tid online här.

Botox och Azzalure vid graviditet och amning?

Botox ska inte användas när man är gravid eller när man ammar.

Är det farligt med Botox?

Rätt använd är Botox ett mycket säkert medel för att reducera rynkor. Gör gärna dina behandlingar på en läkarmottagning för att vara på säkra sidan.

Hur mycket kostar det att göra Botox?

Priset för Botox behandling beror på vilka områden som ska behandlas. Till exempel bekymmersrynkor, kråksparkar eller panna. Titta i vår prislista för fullständig information.

© Växjö Medical Center AB