Skip to main content

Body Sculpting i Växjö

Body Sculpting eller kroppsskulptering är snabbt ökande i popularitet. I dag finns det kirurgisk kroppsskulptering som fettsugning och bukplastik. Det är beprövade metoder som har använts i många år. Resultaten kan bli mycket bra men det finns också nackdelar med behandlingarna. Det är kostsamt, innebär oftast narkos och en lång konvalescens. Skulle det uppstå komplikationer kan de vara allvarliga.

Kontakt

För mer information är du välkommen att ringa oss på 0470-57 10 40

Icke-kirurgisk (non-invasiv) Body Sculpting eller kroppsskulptering

Det finns i princip tre typer av icke-kirurgisk (non-invasiv) Body Sculpting eller kroppsskulptering. Metoderna är fettfrysning, lipolys och uppvärmning av fettcellerna. Alla tre metoderna fungerar och orsakar en gradvis förstörning av fettcellerna över en 2-3 månaders period. Effekten på cellerna kallas apoptose och betyder att cellerna sakta men säkert försvinner. Eftersom vi har ett fast antal fettceller i kroppen betyder det att det permanent blir färre fettceller kvar efter behandlingarna.

Body Sculpting eller kroppsskulptering

Med kroppsskulptering kan man uppnå kroppsliga förändringar utan att använda kirurgi. Vi använder oss av uppvärmning av fettcellerna som minskar antalet fettceller i det specifika området. Exempel på behandlingsområden är putmage, kärlekshandtag, ridbyxlår, BH-valkar och dubbelhaka.

Vanliga frågor

Vad är fördelen med TruSculpt ID?

TruSculpt ID är behandling av fettcellerna och huden med radiovågor. Temperaturen i huden under behandlingen ligger på ca. 43 grader och i fetter 3-4 grader högre. 

Temperaturen i huden hålls på ca. 43 grader medan temperaturen i fettvävnaden är 3-4 grader högre. 

När fettcellerna värms upp till denna temperaturen försvinner ca 24% procent av cellerna under den kommande tre månaders perioden.

Värmeenergin absorberas och lagras mera i fettet än i huden. Det orsakar en långsam död av fettcellerna. Detta kallas apoptose.

12 veckor efterbehandling är fettlagret reducerat med i genomsnitt 24%.

Men även hudens struktur förbättras och stramas upp. Behandlingen tar endast 15 minuter, känns som en värmemassage och man kan direkt efter behandlingen fortsätta med sin aktivitet (jobb, träning m.m.). 

Kroppen jobbar själv sakta men säkert med att avlägsna mängder med fettceller. Om du jämför detta med fettfrysning så är behandlingstiden för TruSculpt ID kortare, känns mycket mindre och har färre potentiella komplikationer. 

Övergången mellan behandlat och obehandlat område upplevs oftast som mjukare med TruSculpt ID än med frysning. När det gäller lipolyse är det vanligast att använda Belkyra (Kybella) i Sverige. Den är godkänd för behandling av fett under hakan. Metoden fungerar bra men upplevs av många som mycket smärtsam, ger kraftig svullnad, kan ge tillfälliga nervskador och är relativt kostsam. 

TruSculpt ID fungerar lika bra för fett under hakan som på mage, armar, rygg, flanker, lår. 

Vad är TruSculpt Flex?

TruSculpt Flex stimulerar musklerna att kontrahera sig snabbt och upprepade gånger. Behandlingen är aerob dvs. musklerna jobbar under förhållande då de hela tiden får syre. Behandlingstiden är 45 minuter. 

Inledningsvis rekommenderas det att man gör fyra behandlingar under en två veckors period. För att upprätthålla resultatet kompletterar man med fortsatt träning hemma. 

Behandlingen ger en reell ”kickstart” på all muskelträning då musklerna blir stimulerade till ett oerhört stort antal sammandragningar under de 45 minuter som behandlingen tar. Det har visat sig att dessa behandlingar kan ge upp till 30% ökning av muskelmassan! 

Om man vill göra det lite enklare för sig själv när det gäller att upprätthålla resultatet kan man ta en underhållsbehandling två till fyra gånger om året. Det ger en reell boost till övrig träning.

När kan jag påbörja behandling med TruSculpt Flex efter graviditet? 

Du kan börja behandling med truSculpt Flex 1 månad efter vanlig förlossning och 3 månader efter kejsarsnitt. 

Kan jag behandla mig om jag ammar mitt barn?

Ja, du kan behandla dig med truSculpt ID och/eller Flex även om du ammar. 

Favoritområden att behandla med truSculpt ID?

Nu när vi har arbetat med truSculpt ID ett tag har vi sett att får speciellt goda resultat när vi behandlar fett under hakan och när det gäller ”Love Handles” eller kärlekshandtagen.

Kombination av TruSculpt ID och Flex

En kombination av TruSculpt ID och Flex ger både en reduktion av fett och ökning av muskelmassa. Det ger bäst resultat – estetiskt och funktionellt.

Behandlingarna passar perfekt för ”soffpotatisar” som vill komma igång med träning, ”Mommy Makeover” där nyblivna mammor snabbt vill återhämta sin gamla form och idrottare som behöver hjälp att reducera besvärliga lokaliserade fettansamlingar eller stärka vissa muskelgrupper.

Emma klargör elektroderna. 

Här ställs alla parametrarna in på truSculpt ID.

Resultat

Priser

 • truScultp ID eller Flex
  4 990:-
 • Paketpris 4 gånger med truSculpt ID eller Flex
  15 990:-
 • Paketpris 1 gång med trusculpt ID och 4 gånger med truSculpt Flex
  19 990:-
 • Vi rekommenderar starkt att första gång du kommer för truSculpt köper paket och inte enkelbehandling.

  Enkelbehandlingar rekommenderar vi endast för kompletterande behandlingar efter att du har genomgått en kur.

Vill du veta mer?

Kontakta oss på Växjö Medical Center på telefon 0470-57 10 40 eller boka in dig på en konsultation, så berättar vi mer! Du är alltid välkommen att ställa frågor.