Hudförändringar – Behandling i Växjö

Många störs av godartade pigmentfläckar och hudutväxter i ansiktet och på kroppen. För även om de är ofarliga kan de vara kosmetiskt eller praktiskt störande. Sedan de är ofarliga är detta förändringar som man normalt inte får åtgärdat inom det offentliga. Man kan åtgärda dem om man söker som privatpatient hos oss. Födelsemärken eller leverfläckar som är godartade opererar vi dock inte bort. Önskar man hjälp med det måste man söka en privatpraktiserande plastikkirurg.

Acne och Rosacea

Acne och Roasacea kan förbättras med laser. Läs mera om Rosacea här eller fråga oss om mera information på telefon 0470-57 10 40!

Kontakt

För mer information är du välkommen att ringa oss på 0470-57 10 40

Körsbärsfläckar eller cherry spots

Körsbärsfläckar eller Cherry Spots är små röda kärlknutor på bålen. De kommer med åren och är helt ofarliga. De behandlas effektivt med laser i loppet av en till två gånger. Man kan behandla et stort antal körsbärsfläckar vid samma behandlingstillfälle.

Skin tags, hudflikar eller Fibroma molle

Skin tags, hudflikar eller Fibroma molle är alla namn för godartade hudförändringar som ofta finns runt ögonen, på halsen och i armhålor som små stjälkade utväxter.
De är lätta att behandla och läker snabbt.

Solfläckar, pigmentfläckar eller Lentigo benigna

Solfläckar, pigmentfläckar eller Lentigo beninga är vanliga hos äldre. De finns ofta som bruna fläckar i ansiktet, på handryggar och på dekolletaget. De är ofarliga men det finns en variant som heter Lentigo malgina, som är svart, och är farlig. Därför måste du alltid undersökas av hudläkare innan behandlingen. Behandlingen utförs snabbt och smidigt med laser. Solfläckarna ”lossnar” i loppet av en vecka eller två. De ser då svarta ut. Sedan försvinner de. Normalt behöver man 2-4 behandlingar med en månads mellanrum för ett gott resultat. Det är viktigt att tänka på att fortsatt solande efter behandlingen ökar chansen för att de återkommer. Så som alltid rekommenderar vi solskyddsfaktor 50+ i förebyggande syfte. Om pigmentfläckarna skulle återkomma, kan man behandla på nytt.

Venous lake

Venous Lake

Många har blåa svulster på läpparna (Venous Lake). De är ofarliga men kan upplevas som missprydande.

Här har vi behandlat en Venous Lake på underläppen.

Vi har använd oss av Nd:YAG laser. Och resultatet har blivit riktigt fint tycker vi!

Xantlasme

Xantelasmer eller fettansamlingar i huden under eller över ögonen är ofarliga och behandlas enkelt med pensling med syra. Förändringarna försvinner inte helt men blir bättre. Man behöver oftast en till två behandlingar. Xantelasmer återkommer ofta.

Åldersvårtor, mjällvårtor eller seborroiska verrucae

Åldersvårtor, mjällvårtor eller seborroiska verrucae är mycket vanliga hos äldre. De är helt ofarliga och växer på hudytan. I sällsynta fall kan de vara mörka och svårdiagnostiserade. De är enkla att skrapa bort (curettage). Såren läker i loppet av några veckor och brukar inte ge några ärr eller märken alls.

Vi sätter av 30 minuter för behandling inklusive samtal och av-/påklädning.  

I dagsläget tar vi inte bort leverfläckar eller födelsemärken.
 
Inför varje behandling måsta man individuellt bedöma om en hudförändring kan behandlas eller inte. Detta måste göras på mottagningen och kan tyvärr inte göras per telefon.
 
För mera information är du välkommen att ringa oss på 0470-57 10 40

Kontakt

Växjö Medical Center AB
Willans Park 3, 352 30 Växjö

0470 - 57 10 40

Vi har sommarstängt tom. söndag 14/8.

Medicinska tider:

Måndag och onsdag  08.00-9.00

Estetiska tider:

Ordinarie öppettider: 09.00 - 17.00

info@drtore.com  

 

Växjö Medical Center AB
Willans Park 3, 352 30 Växjö

0470 - 57 10 40

Medicinska tider:

Måndag och onsdag  08.00-9.00

Estetiska tider:

Ordinarie öppettider: 09.00 - 17.00

info@drtore.com  

 

© Växjö Medical Center AB