Hårborttagning i Växjö

Vi vet att många människor lider av generande hårväxt som för vissa leder till låg självkänsla. Men så behöver det inte vara! Vi har lång erfarenhet av permanent hårborttagning med laser och erbjuder mycket effektiva behandlingar som tar bort ditt oönskade hår. Hos oss är du alltid i trygga händer – välkommen till vår klinik i Växjö.

Vi erbjuder skräddarsydda behandlingar med laser – självklart anpassade utifrån just din hudtyp. Vi erbjuder alltid marknadens senaste och säkraste metoder.

Kontakta oss för en personlig konsultation – du når oss enklast på telefon: 0470-57 10 40

Kontakt

För mer information är du välkommen att ringa oss på 0470-57 10 40

Hårlaser Dr Tore

Utbildad och kunnig personal

Hög kompetens, erfarenhet och utbildning är avgörande för ett bra resultat. Därför är det enbart utbildad och sakkunnig personal som arbetar hos oss, och som yttersta ansvarig står erfarne hudläkaren Tore Nilsen. Vi vet hur viktigt det är att hårborttagning med laser utförs av någon med både rätt kompetens och erfarenhet. Hos oss är du i väldigt trygga händer. Utöver kompetent personal så har vi den absolut senaste tekniken inom laserbehandling.

Vårt löfte till dig är:

  • Kompetent, erfaren och utbildad behandlare
  • Högteknologiska lasermaskiner och moderna metoder
  • Diskret och vänligt bemötande

Varmt välkommen till oss!

Konsultation innan laserborttagning av hårväxt

Innan själva behandlingen så bjuds du in till en personlig konsultation på vår klinik i Växjö. Där undersöker vi din hårväxt för att se vilken laserbehandling som lämpar sig bäst. Under konsultationen får du i lugn och ro möjlighet att ställa dina frågor kring behandling och resultat. Vi skräddarsyr ett behandlingspaket utifrån dina önskemål.

Viktigt att tänka på innan din laserbehandling är:

  • Sola inte på minst 4 veckor innan din behandling ska ske, och vänta i minst 1 vecka med att sola efter laserbehandlingen.
  • Om behandlingen gäller hårborttagning i ansiktet ska du använda solskyddsfaktor 50 både innan och efter utförd laserbehandling.
  • Vaxa dig inte och noppa inte hårstrån med pincett 4-6 veckor innan laserbehandlingen (rakning går bra).
  • Kom nyrakad och nyduschad till din behandling och säkerställ att inga lösa hårstrån från rakningen finns kvar på huden.

Laserborttagning av hårväxt

Själva laserbehandlingen känns som små korta stick i området som behandlas och efteråt kan det svida lite. När vi lyser med lasern på önskat område går ljuset in i huden och omvandlas till värme som leds ned i hårsäcken. Detta gör att hårsäcken förstörs och inga hårstrån kommer att växa där igen.

Hur lång tid en hårborttagningsbehandling tar beror helt på vilket område som behandlas. Små områden som hårborttagning i ansikte tar endast några minuter medan större områden såsom ett ryggparti tar lite längre tid. Vanligtvis rekommenderar vi 6–8 behandlingar men det beror helt och hållet på vilken typ av område som ska behandlas.

Efter behandlingen

Det är bra att vara inställd på att området som laserbehandlats kan svida en aning efteråt, känslan som upplevs skulle kunna beskrivas som en lätt solbränna. I väldigt sällsynta fall kan det uppstå en liten brännblåsa, vilket ger känslan av en något kraftigare bränna. Kom ihåg att du inte ska basta eller intensivträna inom de första 24 timmarna efter en behandling. De närmaste veckorna efteråt ska du smörja in dig med hög solskyddsfaktor om du ska vara i direkt solljus.

Vanliga frågor

Måste jag komma på en konsultation?

Vi rekommenderar absolut att du ska komma på en konsultation innan du genomgår en hårborttagningsbehandling. Under konsultationen diskuterar vi vilken typ av behandling som skulle passa bäst för dig och din hudtyp och vi kan även uppskatta hur många behandlingar du kan komma att behöva göra innan önskat resultat uppnås.

Hur avlägsnar en laserapparat hår?

En laserbehandling för hårborttagning fungerar genom att ljuset i lasern tränger ned i hårsäckarna och där absorberas laserns ljus i pigmentet och omvandlas till värme. Värmen gör i sin tur att de hårproducerande celler som finns i hårsäckarna förstörs och leder till en permanent borttagning av det oönskade håret.

Kan alla hårfärger behandlas?

Ja, alla hårfärger kan behandlas, men med varierande resultat. Mycket goda resultat blir det av hårborttagning av mörkt hår på vit hud till exempel. Har du däremot ljusblont eller rött hår blir resultaten inte riktigt lika goda men i vissa fall går denna hårfärg att behandla. Om du har blont eller rött hår och vill genomgå en hårborttagningsbehandling rekommenderar vi att du kommer hit på konsultation och att vi i samband med konsultationen kan behandla ett provområde. Får vi goda resultat här, hjälper vi dig gärna vidare med fler behandlingar.

När fungerar inte hårlaserbehandlingar?

Hårborttagningslaser fungerar inte på vitt eller grått hår tyvärr, och anledningen till det har med pigmentet att göra. När håret blivit vitt eller grått beror detta på att pigmentet i hårsäckarna mer eller mindre redan är borta vilket gör att laserljuset inte har något att reagera på för att skapa den värme som krävs för att stoppa de hårproducerande cellerna. Att använda hårfärgningsmedel för att färga hårstråna och sedan försöka lasra kommer alltså inte att ha någon påverkan på resultatet, då laserstrålarna endast verkar nere i hårsäckarna.

Går det att lasra bort oönskat hår i ögonbrynen?

Nej, vi rekommenderar inte att du använder laser som ett medel för att forma dina ögonbryn då detta kan vara skadligt för ögonen. Det gör du enklast med en vanlig pincett eller annan metod för ögonbrynsansning.

Går det att ta bort hår mellan ögonbrynen med laser?

Ja, vi kan ta bort oönskat hår mellan ögonbrynen och enkelt förvandla ett så kallat ”unibrow” till två separata bryn. Däremot gör vi inte, som förklarat i tidigare fråga, laserbehandling för att forma brynen utan tar endast bort det hår som växer mellan ögonen.

Gör det ont att ta bort hår med laser?

Generellt är hårborttagning med laser relativt smärtfritt, men hur behandlingen upplevs är alltid individuell. Bra att veta är att vi endast använder nyare moderna lasertekniker och lasrar vilket gör att både smärta och behandlingstid reducerats markant i jämförelse med hur det var för bara några år sedan innan teknikerna utvecklats såsom de har idag.

Hur många behandlingar behöver jag?

Hur många behandlingstillfällen som behövs för att få det önskade resultatet varierar och beror helt på vilken hårfärg och hudtyp du har. I snitt behöver du 6 behandlingar när du har mörka hårstrån och ljus hud. Mörkare hud såsom afrikansk, asiatisk och arabisk hud behöver 8 eller flera behandlingar för optimalt resultat. Oavsett vilken hårfärg och hudtyp du har rekommenderar vi årlig underhållsbehandling för att bibehålla resultatet av din hårborttagning.

Finns det biverkningar av hårborttagning med laser?

Det behandlade området kan upplevas ljusare eller mörkare än det var innan behandlingstillfället, detta försvinner normalt av sig självt med tiden.

Varför får jag inte sola innan eller efter en laserbehandling?

Anledningen till varför du inte ska sola innan, eller direkt, efter en hårborttagningsbehandling med laser har att göra med hudens känslighet. Solbränd hy må vara något vi associerar med hälsa, men sanningen är att den gyllenbruna färg som uppstår är en skyddsmekanism då hyn faktiskt tar skada av solen och dess UV-strålning. Solning i anslutning till en laserbehandling kan därför orsaka sårbildningar i huden vilket kan påverka både resultatet av hårborttagningen och din hy negativt.

Vad händer efter hårborttagningen?

Efter behandlingen kan du bli lite rödrosig i huden vid det behandlade området, men du kan absolut återgå till normal aktivitet och fortsätta dagen precis som vanligt. Hårstråna i hårsäckarna vid det behandlade området kommer vara kvar efter behandlingen och försvinner normalt efter 2–4 veckor.

Resultat

Vi välkomnar kunder från många orter

Eftersom vi ligger nära buss-och järnvägsstationen och Småland Airport ligger endast en kort resa från staden. Kan ni enkelt få en hårborttagningsbehandling även om ni bor en bit bort så som  Göteborg, Stockholm, Malmö, KalmarKarlskronaKarlshamn och Oskarshamn. Varm välkomna till oss.

© Växjö Medical Center AB