Hårborttagning med laser.

Många lider av generande hårväxt, både kvinnor som män, och på rent medicinskt språk benämns denna hårväxt som Hirsutisme. Positivt för den som drabbats av detta är att det finns hjälp att få, och det både effektivt och skonsamt med hjälp av laser – vilket är precis vad Dr Tore och vi på Växjö Medical Center kan hjälpa till med.
Växjö Medical Center hittar du mitt i hjärtat av Småland och till oss är alla välkomna. Från närliggande städerna Kalmar, Karlskrona och Jönköping är det kort resväg med bil precis som du även kan ta dig hit från både Vetlanda och Värnamo. Goda kommunikationer med buss och tåg finns självklart också att välja. För dig som väljer att ta bilen hit kan det vara skönt att veta att det i närområdet runt mottagningen finns gott om parkeringsplatser.
För mer information, eller kanske en vägbeskrivning, är du välkommen att ringa oss på 0470-57 10 40.

HÅRBORTTAGNING MED LASER

Vi på Växjö Medical Center erbjuder marknadens alla tre olika hårlasrar vid permanent hårborttagning med laser. Dessa är:
 

Var och en av dessa har sina olika styrkor och svagheter beroende på om du har tjockt eller tunt hår och beroende på din hår- och hudfärg. Genom konsultation hos oss väljer vi tillsammans ut den lasertyp som passar bäst för just dig.
Vad vi däremot inte erbjuder är hårborttagning med IPL eftersom denna typ av hårborttagning är mindre effektiv, dessutom är en god hårlaser säkrare än IPL-ljus.

Att tänka på innan en laserbehandling:
  

VANLIGA FRÅGOR & SVAR (FAQ)

Hur avlägsnar en laser hår?

Enkelt förklarat fungerar laserbehandling för hårborttagning genom att laserljuset absorberas i pigmentet som finns i hårsäckarna och den värmeutveckling som då uppstår gör att hårsäckarnas hårproducerande celler förstörs. Detta orsakar sedan en permanent borttagning av det oönskade håret.
 

Kan alla hårfärger behandlas?

Alla hårtyper går att behandla, men med varierande resultat. Bäst resultat av hårborttagning med laser får man på mörkt hår i kombination med vit hud. Blont och rött hår har också pigment, vilket man kan behandla men man får dock inte lika gott resultat. Vi rekommenderar därför att du med rött eller blont hår kommer på konsultation innan hårborttagning. Vi kan då behandla ett provområde för att se om det hjälper mot just din specifika hårväxt – och om du upplever att resultatet hjälper dig - är du alltid välkommen att göra flera behandlingar.
 

När fungerar inte hårlaserbehandlingar?

Laser hjälper inte på vitt eller grått hår eftersom pigmentet i hårsäckarna då är mer eller mindre borta. Det går heller inte att använda hårfärgningsmedel för att mörka till stråna i hopp om ett bättre resultat. Detta eftersom lasern behandlar själva hårsäckarna, och dessa går inte att färga för att öka effekten.
 

Kan jag behandla ögonbrynen med hårlaser?

Nej, vi rekommenderar inte att forma ögonbrynen med laser. Detta då laserljuset skulle kunna skada ögonen. Däremot går det bra att behandla området mellan ögonbrynen.
 

Gör det ont att ta bort hår med laser?

Med nya, moderna lasrar är både behandlingstid och smärta reducerad jämfört med vad som var fallet för bara några år sedan. Generellt är laserborttagning av hår relativt smärtfritt, men varje upplevelse är dock individuell.
 

Hur många behandlingar behöver jag?

I snitt behöver du 6 behandlingar när du har ljus hud och mörka hårstrån. Mörkare hud såsom afrikansk, asiatisk och arabisk hud behöver från 8 eller flera behandlingar för optimalt resultat.
För att bibehålla resultatet av din hårborttagning rekommenderar vi årlig underhållsbehandling.
 

Finns det biverkningar av hårborttagning med laser?

Områden med ljusare eller mörkare hud kan förekomma efter behandlingen. Detta försvinner normalt av sig själv utan någon behandling. Därför är det viktigt att du inte solar innan eller direkt efter behandlingen eftersom detta kan orsaka sårbildningar i huden.
 

Vad händer efter hårborttagningen?

Du kan återgå till normal aktivitet direkt efter din behandling men en effekt som kan synas efteråt är att du kan vara lite rödrosig i huden. Håren i hårsäckarna försvinner normalt efter 2-4 veckor.
 

Behöver jag en konsultation?

Det är absolut att rekommendera att komma på en konsultation innan behandling.
Även om du har långt att resa bör du ta dig tid för detta.
 
Antal behandlingar och hur ofta du behöver underhållsbehandling bestäms av var på kroppen du önskar bli behandlat, om du har hormonrubbningar som till exempel PCO, genetiska faktorer, läkemedel du står på etc.
 
Vilken laser som ska användas bestäms när vi ser dig.
 
Kom ihåg att hemsidan endast ger generell information medan du som person är unik!
Därför rekommenderar vi en individuell konsultation.
Då får du få bäst information som är anpassat dig.


 

 
back.jpg back 5m4b.jpg

 

axilla_before2.jpgaxilla_after2.jpg
   

 VARFÖR VÄLJA VÄXJÖ MEDICAL CENTER?


Vi på Växjö Medical Center strävar alltid efter att ge dig det bästa inom hårlaserborttagning. Med en personalstyrka av kompetent och engagerad vårdpersonal kan du känna dig trygg med att du alltid blir väl omhändertagen hos oss.

Vi satsar mycket på internutbildning och ansvarig hudläkare Tore Nilsen har sedan 1985 arbetat med olika typer av laserbehandlingar vid kliniker i Oslo, Stockholm och nu i Växjö.

För att alltid kunna leverera det senaste och bästa inom laserbehandling arbetar vi även ständigt med att utvärdera marknaden och anamma de mest framstående och bästa teknikerna marknaden har att erbjuda.


Men tro inte bara på oss, lyssna på våra patienter! Så här säger några av våra patienter om sin behandling och kliniken:


*En underbar sommar när jag inte har behövt raka mig.*

*Jag slipper "biverkningar" av rakhyveln. Det finns ingen rakhyvel i necessären längre.*

*Nu kan jag gå och bada utan planering.*

*Det känns som om jag fått ett nytt liv!*

 *Nu behöver jag inte tänka på motljuset när jag träffar någon på stan.*

*Vilken frihetskänsla!*

*Var jag verkligen så hårig? (patient som visades foton av sina ben före behandlingen).*

*Nu kan jag sova längre på morgonen. Jag behöver inte raka mig innan jag går till arbetet.*

*Nu kan jag kela med barnbarnen utan att skämmas för min stubb.*

*Nu kan jag lyssna på vad folk säger till mig istället för att tänka på om min stubb syns!*

*Jag hade i flera år problem med inväxta hår på halsen som orsakade bölder och besvär.  Nu efter laserbehandlingarna känns det skönt att ha len, frisk hud!*
  
För mera information är du välkommen att ringa oss på 0470-57 10 40

Copyright Hudläkare Tore Nilsen - All Rights Reserved

Växjö Medical Center