Rynkbehandling med Botox

Botox innehåller Botulinum toxin typ A. Det är ett ämne som produceras av bakterier i laboratorier. Ämnet blockerar nervimpulser som går till musklerna.
 
Man har många års erfarenhet av Botox inom vården inom olika områden som till exempel behandling av generande svettning, tandgnissel (bruxism),huvudvärk (migrän) och för att få muskler till att slappna av. Botox har varit använd för behandling av rynkor i många år. Ämnet är helt ofarligt i kroppen i de mängder som används vid rynkbehandling.

Genom att injicera Botox i små muskler i ansiktet, kan man förhindra att det bildas mimikrynkor. Inga tester behövs innan behandlingen. Det enda som syns efter behandlingen är en lätt rodnad. Man kan sminka sig direkt efter behandlingen.

Vilka rynkor kan behandlas med Botox?

De vanligaste rynkorna att behandla med Botox är rynkorna mellan ögonbrynen (glabella), de horisontella rynkorna i pannan och de små rynkorna runt ögonen (kråksparken).
 
De rynkorna som blir bättre är de rynkorna som kommer fram vid bruk av musklerna d v s mimikrynkor. De rynkorna som finns när man är helt avslappnad i ansiktet behandlas bäst med Restylane. Ofta kompletterar Botox och Restylane behandlingar varandra.

Vad är skillnaden på Botox, Vistabel och Azzalure?

Botox och Vistabel är olika namn som läkemedelsföretaget Allergan använder för att marknadsföra sitt Botulinum toxin typ A. Azzalure är namnet Galderma använder för att marknadsföra sitt Botulinum toxin typ A.
 
Skillnaden mellan Azzalure och Botox är huvudsakligen att man får något snabbare effekt med Azzalure än när man behandlas med Botox. I övrigt är de snarlika när det gäller effekt.
 
Båda är säkra och beprövade läkemedel från två seriösa och stora läkemedelsföretag.

Behandling av tandgnissel (bruxism) med Botox

Många lider svårt av tandgnissling. Tänderna nöts ned för snabbt och man kan få huvudvärk. Om det inte räcker med bettskena, som du kan få hos din tandläkare, kan Botox behandling av tandgnissel vara ett gott komplement till bettskena. 

Det är de stora käkmusklerna som behandlas när man får hjälp med Botox för tandgnissel. Käkmusklerna kallas också för masseter musklerna. Om man utöver tandgnissel också besväras av huvudvärk upp mot tinningarna, behandlas samtidigt musklerna i tinningarna.

Behandlingen är snabb och smidig men det tar dryga 2 veckor innan effekten sätter in för fullt. Effekten brukar sitta i 3-4 månaders tid.

En annan indikation för behandling av käkmusklerna med Botox är om man önskar smalare ansiktsform i nedra delen av ansiktet. Det tar längre tid att få effekt på förstorade käkmuskler när det gäller den rent estetiska biten. Då tar det ofta 8-12 veckor innan den effekten sätter in. Behandling av masseter musklerna för att få ett smalare ansikte, är speciellt populärt i Asien där många önskar att ändra ansiktsformen från ett runt ansikte till ett mera hjärtformat ansikte.

Kombinationsbehandlingar

Som patient fokuserar man oftast på en specifik rynka som man irriterar sig på. Andra människor ser inte bara en rynka men de ser hela ditt ansikte. Så for att få bäst resultat bör man kombinera olika behandlingar.
 
Peeling för att få en fräsch lyster i huden, laser hudföryngring för att strama upp huden, laser för att ta bort bruna fläckar och kärl, Restylane Skin Booster för att ge volym och fukt samt Restylane och Botox för rynkor.
 
Detta bör kombineras med daglig bruk av NeoStrata hudvårdsprodukter.
 
Vi är specialister när det gäller hud och skönhetsbehandlingar. Vi hjälper dig gärna med att hitta ett totalkoncept så du ska få bäst möjligt resultat!

För mera information om Botox och Azzalure är du välkommen att ringa oss på 0470-57 10 40

Vanliga frågor

Ser man resultat direkt efter Azzalure och Botox behandlingar?

Det tar allt i från en dag till en vecka innan man får effekt av Azzalure. Azzalure brukar ge snabbare effekt än Botox.

Gör det ont?

Sticken vid Azzalure och Botox behandlingar är små och obetydliga. En del tycker det känns som myggstick.

Vem utför behandlingarna med Botox?

På Växjö Medical Center är det sjuksköterskorna Jessica Westerblom, Emma Wigg och hudläkare Tore Nilsen som utför behandlingarna.

Sjuksköterskorna Emma Wigg och Jessica Westerblom är certifierada injektionssköterskor av Estetiska Injektionsrådet. Estetiska injektionsrådet är en ideell nonprofit-organisation som verkar för att öka säkerheten för patienter som genomgår injektionsbehandlingar.
  
Hudläkare Tore Nilsen har många års erfarenhet av rynkbehandling. Han har varit lärare för och utbildat mera än 200 läkare och sköterskor i Norge och Sverige
i rynkbehandling med Restylane och Perlane.

Graviditet och amning

Botox ska inte användas när man är gravid eller när man ammar.

© Växjö Medical Center AB