Hudföryngring med laser

Hudföryngring med laser – reparerar solskadad hud.

Vid hudföryngring med laser sänds ofarligt, långvågigt laserljus ned i huden. Långvågigt ljus har djup penetration i huden. Det orsakar värmeutveckling i över- och läderhuden.  När det blir tillräckligt varmt, dras kroppens kollagen ihop sig samtidigt som det stimuleras till kollagennybildning.

Hudstrukturen och balansen mellan talgproduktion och fuktbevarande förmåga förbättras, porer och små kärl minimeras, pigmenteringen blir jämnare, – huden blir fräschare och gamla solskador repareras!

Hudföryngring på engelska kallas ofta Skin Rejuvenation, Skin Tightening eller Power Tightening.

Fotona 2D hudföryngring.

2D är den populäraste hudföryngringen vi erbjuder. Vi behandlar huden med en Fotona Nd:YAG laser och slemhinnorna på insidan av kinderna med en Er:YAG laser. Då får du uppstramning i 2 plan – 2D.

Detta stramar huden och reducerar nasolabialfårorna. Behandlingen är smärtfri. Det känns endast värme i huden. Det sker ingen fjällning efter behandlingen.

Här ser ni före och efter bilder på en patient som vi har behandlat med 2D. Lägg märke till skillnaden när det gäller djupet av nasolabialfårorna.

Fotona 4D hudföryngring – Fotonas mest avancerade hudföryngringsmetod!

Fotona 4D hudföryngring är en icke-kirurgisk behandling av ansiktshuden och slemhinnorna i munhålan. Med två olika lasrar behandlas 4 olika nivåer i huden.
 
Behandlingen stimulerar till ökad kollagen bildning i hudens olika lager av bindväv, stramar huden, reducerar nasolabialfårorna (rynkorna från näsvingar till mungipor) utan injektion av fillers. Den reducerar hudens porer och ger bättre lyster. Slutresultatet ses först efter 6 – 8 månader.
 
Både under 2D och 4D kontrolleras hudens temperatur med infraröd temperaturmätare för att säkerställa optimalt resultat.

Pico Genesis.

Pico Genesis förbättrar hudstrukturen och reducerar pigmentfläckar/solskadad hud. Vad som händer är att man med hjälp av en picolaser orsakar små luftbubblor i huden. Man skadar altså inte hudytan. Huden svarar vid att reparera dessa små hål med att bilda nytt kollagen. Pigmentet i huden blir jämnare, porerna förminskas, du får en fin lyster, en jämnare hudton och en “piggare” hud. Behandlingen är snabb, svider lite grann men är inte direkt smärtsam.
 
Om du har många bruna solfläckar blir dessa oftast svarta. Efter en eller två veckors tid fjällar dessa av. Sedan blir hudens pigmentering mera homogen och ser mera ungdomlig ut.
 
Om du inte har bruna solfläckar brukar det inte vara någon rekonvalescens tid bortsett från en lätt rodnad som snabbt försvinner (30-60 minuter). Hos enstaka patienter kan det förekomma klåda och knottror några dagar efter behandlingen. Dessa går i så fall över av sig själv.
 
För bästa resultat rekommenderar vi fyra behandlingar efter varann. Tiden mellan behandlingarna kan variera mellan 2-6 veckor. Sedan räcker det med enkel behandling 2 ggr per år som underhållsbehandling.
 
Pico Genesis kan med fördel kombineras med hudföryngring 2D, kärllaser eller AHA peeling.
 
Vi är i dagsläget ensamma om att kunna erbjuda Pico Genesis i Sverige.
 
Pico Genesis har blivit mycket populär i USA. Läs gärna mera om behandlingen på http://www.picogenesis.com/Home – Där kan du även se före och efter bilder samt videos som berättar mera om behandlingen.

Vanliga frågor

Hur många behandlingar behövs?

För både 2D och 4D rekommenderar vi fyra behandlingar med en månads mellanrum (2-6 veckor).
Sedan underhållsbehandling 2 ggr per år.

Vem passar bäst för 2D och 4D behandlingar?

Bäst uppstramande effekt ses från tidig 40 års ålder upp till 55 – 60 dvs. när man just har börjat märka att huden börjar bli lite slapp.

Vi har förmånliga paketpriser för 4 behandlingar med 2D och 4D!

Läs även vår blogg och se bilder på Anda när hon gör 4D behandling:
https://hudforyngring.blogspot.se/2016/02/hudforyngring-med-4d-laser.html

Vad ska jag tänkta på innan behandlingen?

När det gäller 2D kan du sola båda före och efter behandlingen.
 
Innan 4D eller Pico Genesis bör du inte sola eller använda brun utan sol två veckor innan och en vecka efter behandlingen. Om det är sol ute bör du skydda dig med faktor 30 eller 50.

Ytterligare tips vid hudföryngring.

Utöver den fina, generella uppfräschningen som hudföryngring med laser ger, kan du förbättra resultatet ytterligare på specifika rynkor med Restylane och Botox samt använda NeoStrata för att skydda och förbättra huden.
 
NeoStrata AHA-peelingar förbättrar hudstrukturen och Restylane Skin Booster injektioner ger volym och återfuktar huden. 

Ring oss vid frågor: 0470-57 10 40

© Växjö Medical Center AB